"Ik ben ook één van die 10 mensen, dus waarom naar mijn advies luisteren?"

Watwildekat en Wateetdehond worden niet gesponsord door een fabrikant. 

Vraag 10 mensen naar hun mening over voeding en je krijgt 10 verschillende antwoorden. Daar sta je dan als eigenaar, naar wie moet je luisteren? Als je huisdier klachten heeft wordt het nog ingewikkelder, want dan worden de meningen zo mogelijk nog uiteenlopender. 

 

Want, de “keuze is reuze”: Brokken, blikvoer of ingevroren vleesworsten? En waar moeten deze producten dan aan voldoen? Wel of geen granen? Wel of geen premix? Wel of geen botten en snacks?

 

Helaas is de informatie op de verpakkingen van diervoeding moeilijk te interpreteren. Richtlijn voor de beoordeling van diervoeding is de FEDIAF, The European Pet Food Industry Federation. De Fediaf werkt sinds 1980 aan richtlijnen voor hoeveelheden voedingsstoffen in honden- en kattenvoer, samen met The Scientific Advisory Board, een netwerk van biowetenschappers.

Ik ben ook één van die 10 mensen, dus waarom naar mijn advies luisteren?

 

Naast de particuliere (niet gesponsorde) opleiding die ik heb afgerond, begeleid ik huisdiereigenaren sinds 2008 bij het vinden van een passende voeding, waarbij het dier mijn uitgangspunt is. Daarnaast moet de voeding binnen de mogelijkheden van de eigenaar passen, denk aan budget, maar bijvoorbeeld ook aan kwetsbare gezinsleden.

 

Soms moeten we een aantal dingen “uitproberen” voordat de juiste combinatie dier en voeding gevonden wordt. Voor de eigenaar een hele uitdaging, want die heeft immers al “tienduizend” dingen geprobeerd. 

Maar hoe mooi is het, dat dieren die al jaren klachten hebben uiteindelijk bij mij belanden om vervolgens (bijna) helemaal op te knappen!

Maak jouw eigen website met JouwWeb